Category: Συμβουλές

Πως επιλέγουμε γκαραζόπορτα για το πάρκινγκ της οικοδομής μας

Πως επιλέγουμε γκαραζόπορτα για το πάρκινγκ της οικοδομής μας

Απαιτήσεις μεγέθους

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας γκαραζόπορτας είναι το πλάτος της πόρτας. Οι γκαραζόπορτες πρέπει να είναι αρκετά φαρδιές για να χωρέσουν το αυτοκίνητο που σχεδιάζετε να παρκάρετε μέσα. Εάν μιλάμε για περισσότερα οχήματα, επιλέξτε μια πόρτα που έχει πλάτος τουλάχιστον 8 πόδια και περίπου το ίδιο μήκος.

Αντοχή

Υπάρχουν πολλοί τύποι γκαραζοπορτών, οπότε όταν επιλέγετε μία θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συνολική αντοχή. Μια ανθεκτική πόρτα θα πρέπει να είναι ανθεκτική σε διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπογενών ζημιών, των χτυπημάτων από τα οχήματα, του ανέμου, της βροχής και του χιονόνερου. Όσο περισσότερο είναι σε λειτουργία η γκαραζόπορτα, τόσο λιγότερη συντήρηση θα χρειαστεί. Πώς σχετίζεται όμως η ανθεκτικότητα με την τιμή; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ανάμεσα στα καλύτερα και τα φθηνότερα μοντέλα.

Οι χαλύβδινες πόρτες είναι γενικά η πιο ανθεκτική επιλογή. Είναι κατασκευασμένες από δύο στρώσεις γαλβανισμένου χάλυβα. Τα καλύτερα μοντέλα διαθέτουν επίσης fiberglass που ενισχύονται με λεπτομέρειες και επικαλύψεις. Ενώ οι χαλύβδινες πόρτες υπόκεινται σε διάβρωση, οι ξύλινες πόρτες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε βαθουλώματα. Για οικιακή χρήση, οι πόρτες από γαλβανισμένο χάλυβα διπλής στρώσης είναι οι καλύτερες

Ασφάλεια

Εκτός από την αισθητική, η ασφάλεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας γκαραζόπορτας για στάθμευση. Εκτός από την ασφάλιση των οχημάτων, μια πόρτα ασφαλείας υψηλής απόδοσης μπορεί να προστατεύσει την επιχείρηση και το προσωπικό. Επιπλέον, μια πόρτα ασφαλείας υψηλής απόδοσης μπορεί να σας προσφέρει καλύτερη οπτική πρόσβαση στην ιδιοκτησία σας. Οι πόρτες πλήρους όρασης προσφέρουν μεγαλύτερη οπτική ασφάλεια αλλά δεν παρέχουν ιδιωτικότητα. Όταν αποφασίζετε για μια πόρτα ασφαλείας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον όγκο της κυκλοφορίας που θα διέρχεται από τη δομή.

Όσον αφορά τη συνολική ασφάλεια, μια χαλύβδινη πόρτα είναι καλύτερη για το γκαράζ σας. Εξαλείφει τον κίνδυνο οι διαρρήκτες να προκαλέσουν ζημιά στην πόρτα με μια μπάρα ή έναν λοστό.

Κόστος

Το κόστος μιας νέας γκαραζόπορτας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.  Το κόστος αυξάνεται καθώς προστίθενται περισσότερες επιλογές, όπως παράθυρα, κουφώματα θυρών, διακοσμητικό υλικό και άλλα χαρακτηριστικά.

Επιλογές χρώματος

Σκεφτείτε το χρώμα του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας πριν επιλέξετε ένα χρώμα για τη γκαραζόπορτα. Μερικά χρώματα συνδυάζονται καλά με το εξωτερικό του σπιτιού σας, ενώ άλλα δημιουργούν ένα εφέ μαύρης τρύπας.

Οι επιλογές είναι πολλές μέσα από πολλά είδη γκαραζοπορτών που υπάρχουν  στο εμπόριο. Αναζητείστε  έναν επαγγελματία του χώρου για να δείτε τι είναι ιδανικό  τόσο με την αισθητική του κτιρίου σας όσο και με τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε. Καλό είναι να ζητήσετε να έρθει στον χώρο σας, να μελετήσει τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Θα σας προτείνει διάφορες  λύσεις και έπειτα εφόσον σας καλύπτει η επιλογή και το κόστος μπορείτε να προχωρήσετε στην τοποθέτηση της. Είναι σίγουρο πως θα βρείτε την πιο καλή επιλογή που θα σας ικανοποιήσει. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα σχεδίων, υλικών, χρωμάτων και τιμών, αναλόγως του τύπου της. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια χειροκίνητη ή μια με ηλεκτρονική αυτόματη λειτουργία για περισσότερη ευκολία.

Πριν απευθυνθείτε σε έναν ειδικό του χώρου καλό είναι να κάνετε τη δική σας έρευνα στο διαδίκτυο γιατί έτσι θα είστε πιο καλά προετοιμασμένοι να εκφράσετε τη γνώμη σας, τις απορίες σας και τους προβληματισμούς σας.  Όπως και να έχει όμως οι τύποι γκαραζοπορτών είναι αρκετοί και πρέπει να εμπιστευτείτε τον άνθρωπο που θα σας αναλύσει όλες τις παραμέτρους για μία σωστή επιλογή.

Πως βοηθάει το ηλεκτρονικό τσιγάρο να κόψω το κάπνισμα

Πως βοηθάει το ηλεκτρονικό τσιγάρο να κόψω το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μία πολύ κακή συνήθεια και αυτό είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι. Είναι γνωστό ότι ο καπνός έχει πάρα πολλές βλαβερές ουσίες και η εισπνοή του προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας που μπορεί να αποβούν και μοιραία, όπως τα καρδιαγγειακά προβλήματα και διάφορες μορφές Καρκίνου. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι καπνιστές που διαπιστώνουν ότι η αντοχή τους μειώθηκε σημαντικά όταν ξεκίνησαν το συστηματικό κάπνισμα, με άλλα λόγια είδαν ότι κουράζονταν πολύ πιο εύκολα σε ό,τι έκαναν.

Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που λένε «ήρθε η ώρα να το κόψω το ρημάδι το κάπνισμα» δυστυχώς όμως αυτό αποδεικνύεται πολύ δύσκολο και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ακατόρθωτο. Ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα αλλάζουν καθώς τον τελευταίο καιρό η έλευση του λεγόμενου ηλεκτρονικού τσιγάρου φαίνεται πως έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα και να γυρίσουν στο λεγόμενο άτμισμα, δηλαδή τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Γιατί όμως βοηθάει στο κόψιμο του τσιγάρου το άτμισμα και πως το κάνει αυτό; Ας πάρουμε το πράγμα από την αρχή.

Γιατί είναι δύσκολο να κόψω το κάπνισμα;

Ο λόγος που πολλοί λένε «σταματάω το κάπνισμα» αλλά δεν το κάνουν ποτέ είναι απλός κι έχει συγκεκριμένο όνομα: νικοτίνη. Η εν λόγω ουσία είναι απόλυτα φυσική και αβλαβής καθώς περιέχεται και σε τροφές όπως η τομάτα και οι μελιτζάνες, οι οποίες και φυσικά δεν συνδέονται με ασθένειες. Η κατανάλωση νικοτίνης δημιουργεί ένα συναίσθημα ευφορίας και χαλάρωσης και η εισπνοή της με το κάπνισμα κάνει αυτό το συναίσθημα να έρχεται σχεδόν στιγμιαία. Ο εγκέφαλος λοιπόν επιζητεί πάση θυσία αυτό το άμεσο θετικό συναίσθημα, οπότε όταν ο καπνιστής προσπαθεί να κόψει το τσιγάρο που παρέχει αυτή την άμεση ικανοποίηση, όλο το σώμα του αντιστέκεται. Χωρίς υπερβολή, η νικοτίνη είναι εξαιρετικά εθιστική και ο καπνιστής πρέπει να ξεπεράσει ένα στερητικό σύνδρομο για να κόψει το κάπνισμα η δριμύτητα του οποίου είναι ανάλογη του πόσο πολύ καπνίζει, γι’ αυτό και οι χρόνιοι καπνιστές δυσκολεύονται πολύ για να κόψουν το κάπνισμα.

Τι κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το πρόβλημα με το κάπνισμα είναι ότι ο καπνιστής μαζί με την νικοτίνη που αν κι εθιστική είναι αβλαβής, εισπνέει και όλες τις τοξικές ουσίες του καπνού. Ο χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν εισπνέει καπνό, αλλά ατμό που παράγεται από το ζέσταμα ενός ειδικού υγρού, γι’ αυτό και η χρήση ηλεκτρικού τσιγάρου λέγεται άτμισμα και ο χρήστης ατμιστής. Τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου περιέχουν νικοτίνη και η περιεκτικότητα τους πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα στις συσκευασίες τους. Με το άτμισμα λοιπόν, ο ατμιστής μπορεί να προσλαμβάνει τη «δόση» του από νικοτίνη με τον ίδιο τρόπο που θα την προσλάμβανε από το κάπνισμα, χωρίς όμως να εισπνέει τις τοξικές ουσίες του καπνού.

Πώς όμως μπορεί να με βοηθήσει το άτμισμα να κόψω το τσιγάρο;

Το άτμισμα παρέχει μία παρεμφερή εμπειρία με το κάπνισμα γι’ αυτό και κάποιοι το αποτελούν μία εναλλακτική μορφή καπνίσματος. Με άλλα λόγια, υπάρχουν καπνιστές που σταματούν σταδιακά ή και τελείως το κάπνισμα και περνάνε στο λιγότερο επικίνδυνο – τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα – άτμισμα. Για να βοηθηθεί αυτή η μετάβαση, υπάρχουν υγρά αναπλήρωσης που έχουν γεύση που παρομοιάζει αυτή από γνωστές μάρκες τσιγάρων.

Επιπλέον, όπως είπαμε και πριν το κάθε υγρό έχει συγκεκριμένη περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Ο ατμιστής μπορεί να μειώνει σταδιακά τη ποσότητα νικοτίνης που εισπνέει έτσι ώστε να μπορέσει να πετύχει μία σταδιακή εξάρτηση και με τον καιρό να κόψει όχι μόνο το κάπνισμα αλλά και το άτμισμα.

Όπως προκύπτει λοιπόν, το άτμισμα μπορεί να μας βοηθήσει να κόψουμε το κάπνισμα, ειδικά αν πορευτούμε με σχέδιο και σύνεση. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγεί κανείς τόσο από το κάπνισμα όσο και από το άτμισμα, είναι να μην τα ξεκινήσει ποτέ.

Ιδέες για πρωτότυπες βαπτιστικές μπομπονιέρες 2022

Ιδέες για πρωτότυπες βαπτιστικές μπομπονιέρες 2022

Η βάπτιση αποτελεί ένα από τα πιο χαρούμενα γεγονότα στην οικογενειακή ζωή.  Σαν γονείς, οι περισσότεροι επιθυμούμε να μείνει αξέχαστη η μέρα του μυστηρίου της βάπτισης, τόσο στους κοντινούς συγγενείς όσο και στους υπόλοιπους καλεσμένους. Η διαδικασία οργάνωσης της φαντάζει απλή, αλλά στην ουσία δεν είναι. Πρόκειται για συγκεκριμένα βήματα που απαιτούν καλή οργάνωση και συντονισμό. Έτσι, στο τέλος το αποτέλεσμα να βγει όπως το φανταζόμασταν εξ’ αρχής.

Είτε πρόκειται για βάπτιση κοριτσιού είτε αγοριού, υπάρχουν θέματα που μπορούμε να επιλέξουμε. Θέμα είναι ένα σύνολο αντικειμένων και αντίστοιχης διακόσμησης του χώρου που δημιουργούν μια συγκεκριμένη συσχέτιση μεταξύ τους. Μπορεί να οργανωθεί, πχ. μια βάπτιση αγοριού με θέμα έναν παιδικό ήρωα, ενώ ο στολισμός, οι μπομπονιέρες και τα γλυκά να έχουν την συγκεκριμένη θεματολογία. Ας δούμε όμως, το σημαντικότερο πράγμα που θα μείνει από την βάπτιση… Οι μπομπονιέρες βάπτισης! Ακολουθούν κάποιες πρωτότυπες ιδέες για το 2022:

Μπομπονιέρες για κορίτσια

Πρωτότυπες μπομπονιέρες βάπτισης για κορίτσια μπορείτε να βρείτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ετοιμοπαράδοτων προϊόντων, όπως:

  • Μπομπονιέρα δαντέλας με μεταλλική πεταλούδα πάνω σε πέτρα. Μπορεί να διατίθεται σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Για κουφέτα προσθέστε χρωματιστά με ανάμεικτες γεύσεις. Ένα δώρο διαχρονικό, άκρως κοριτσίστικο.
  • Μπομπονιέρα με τούλι οργάντζας που θα περιέχει μια  ξύλινη μπαλαρίνα πάνω σε κεραμική βάση. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με φράουλα. Ένα δώρο που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά.
  • Μπομπονιέρα πουγκί λινάτσα πουά και ύφασμα σε διάφορους χρωματισμούς. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με καραμέλα. Μετά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους ως αποθηκευτικό μέσο για μικροπράγματα.

Μπομπονιέρες για αγόρια

Σχετικά με τις μπομπονιέρες βάπτισης για αγόρια, αντίστοιχα μπορείτε ακόμα και να τις δημιουργήσετε ανάλογα με το γούστο σας, όπως:

  • Μπομπονιέρα με τούλι αράχνη και ως δώρο κορνίζα δερματίνη, στολισμένη με μικρές λεπτομέρειες. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με σοκολάτα. Ένα χρήσιμο αντικείμενο ως διακοσμητικό σπιτιού.
  • Μπομπονιέρα πουγκί λινάτσας με δώρο μπρελόκ ναυτικό τιμόνι. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με λεμόνι. Το μπρελόκ είναι έξυπνη ιδέα για τα κλειδιά των καλεσμένων σαν αναμνηστικό.
  • Μπομπονιέρα ξύλινη μολυβοθήκη με μολύβια. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με καρύδα. Τα παιδιά των καλεσμένων σας θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο σχολείο.

Μπομπονιέρες διαφορετικών θεμάτων

Μπομπονιέρες με συγκεκριμένα εποχιακά ή απλώς ουδέτερα θέματα, για αγόρια και κορίτσια. Πολλοί τις προτιμούνε λόγω της ουδετερότητας τους, καθώς και της χρηστικότητας τους. Εδώ, μπορείτε να κάνετε παραλλαγές ή/ και μίξεις διαφορετικών υλικών. Δεν μένει παρά να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας:

  • Μπομπονιέρα πουγκί λινάτσας με δώρο ένα λευκό κεράκι όπου θα αναπαριστάται σκαλισμένο ένα περιστέρι. Το περιστέρι είναι θρησκευτικό σύμβολο, και όχι μόνο. Συμβολίζει την ειρήνη και την αγνότητα, επίσης. Για κουφέτα προσθέστε αμυγδάλου με γεύση μαστίχας.
  • Μπομπονιέρα κουτάκι με δώρο ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι που μπορείτε να το κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορεί να είναι ο Άγιος Βασίλης, ένας άγγελος ή ένα αστέρι. Για κουφέτα προσθέσετε σοκολάτα-αμύγδαλο με γεύση κεράσι.
  • Μπομπονιέρα λευκής δαντέλας με δώρο ένα απλό λευκό μαντήλι, όπου θα είναι κεντημένο πάνω του το όνομα του παιδιού σας και η ημερομηνία της βάπτισης. Μινιμαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα και συμβολικό. Για κουφέτα προσθέστε με γεύση πορτοκάλι.

Η βάπτιση του παιδιού σας μπορεί να ξεχωρίσει με τις παραπάνω ιδέες!. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες. Σας αρέσουν τα έντονα ή τα πιο παλ χρώματα; Ποιο θέμα θέλετε να έχει η βάπτιση; Τι είδους δωράκι προτιμάτε να έχει συνοδευτικά η μπομπονιέρα; Θεωρείτε πιο ωραίες τι κλασικές επιλογές ή κάτι πιο μοντέρνο; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσετε πριν καταλήξετε στην τελική σας απόφαση. Σίγουρα, υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο που θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Γιατί στις μεγάλες πόλεις η ασφάλεια του σπιτιού σας από διάρρηξη αποτελεί μονόδρομο;

Γιατί στις μεγάλες πόλεις η ασφάλεια του σπιτιού σας από διάρρηξη αποτελεί μονόδρομο;

Η διάρρηξη στο σπίτι ή την επιχείρηση είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να βιώσει κανείς. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να γυρίσεις στο σπίτι σου – ή ακόμη χειρότερα, να ξυπνήσεις από τον ύπνο σου – και να δεις ότι το σπίτι σου έχει παραβιαστεί. Ακόμη και αν δεν έχει γίνει μεγάλη ζημιά – ευτυχώς ή δυστυχώς οι κλέφτες σήμερα αναζητούν κυρίως μετρητά – το ψυχολογικό σοκ θα είναι σίγουρα πολύ μεγάλο. Το πρόβλημα αυτό εννοείται ότι είναι πιο μεγάλο στις μεγάλες πόλεις.

Η ασφάλεια είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν κατοίκους πόλεων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν δεν μένουν σε περιοχές που έχουν μεγάλη εγκληματικότητα. Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι είναι το ολοένα και αυξανόμενο θράσος των κλεφτών καθώς βλέπουμε ότι δεν διστάζουν να «μπουκάρουν» ακόμη και όταν ξέρουν ότι οι ένοικοι είναι μέσα στα σπίτια. Αν μένετε σε μεγάλη πόλη λοιπόν, η θωράκιση του σπιτιού ή του διαμερίσματος σας θα πρέπει να είναι κάτι που να σας απασχολεί σοβαρά και κάτι για το οποίο πρέπει να δράσετε οπωσδήποτε. Ας δούμε γιατί.

Η αστυνόμευση δεν αρκεί

Όσο μεγαλύτερη είναι μία πόλη, τόσο χειρότερη είναι η αστυνόμευση της. Δυστυχώς είναι γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι υποστελεχώμενη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει επαρκείς περιπολίες ακόμη και σε μικρές πόλεις. Δεδομένου ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Αστυνομία καλέιται να προστατέψει και πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων όπως πρεσβείες, προξενεία και γραφεία ή σπίτια Πολιτικών προσώπων, το προσωπικό που μένει για «δουλειά στον δρόμο» είναι ελάχιστο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να πιάσει κάποιον η Αστυνομία στα πράσα ενώ ακόμη και η Άμεση Δράση σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι και πολύ άμεση. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις διαρρήξεων η Αστυνομία απλά έρχεται για να πάρει καταθέσεις και να καταγράψει επίσημα το γεγονός.

Μία διάρρηξη μπορεί να συμβεί στον καθένα

Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται «είμαι ένας απλός μεροκαμματιάρης, δεν είμαι ούτε επιχειρηματίας ούτε καν εύπορος, εμένα θα κλέψουν;», αυτός είναι ένα εντελώς λανθασμένος τρόπος σκέψεις. Οι περισσότερες διαρρήξεις σε σπίτια δεν γίνονται από κάποιον επαγγελματία κλέφτη που κυνηγάει συγκεκριμένους στόχους αλλά από κάποιον απελπισμένο άνθρωπο που θέλει γρήγορα λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι κυριολεκτικά θα δοκιμάσει να μπει στο πρώτο σπίτι που θα βρει μπροστά του και το οποίο φαίνεται να είναι αφύλαχτο. Η απελπισία των εν λόγω κλεφτών μάλιστα πολλές φορές τους κάνει να πάρουν το ρίσκο να μπουκάρουν ακόμη κι αν δεν είναι σίγουροι ότι λείπουν οι κάτοικοι. Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να σας βάλει κάποιος στο μάτι για να δοκιμάσει να σας κλέψει.

Στις μεγάλες πόλεις οι συνθήκες έχουμε τους περισσότερους «απελπισμένους»

Όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι σε μία πόλη, τόσο πιο απρόσωπη γίνεται αυτή. Στα χωριά και τις κωμοπόλεις που όλοι ξέρονται μεταξύ τους, είναι πραγματικά ασυνήθιστο να υπάρχει κάποιος «υποψήφιος κλέφτης» λόγω οικονομικής ένδειας ή άλλων λόγων ο οποίος να μην είναι γνωστός. Στην πόλη αυτό δεν ισχύει. Οι πόλεις είναι απρόσωπες και αυτό σημαίνει ότι ο κλέφτης μπορεί να μένει δίπλα μας και να μην το παίρνουμε χαμπάρι. Επίσης, είναι πολύ πιο δύσκολο για τα άτομα που είναι απελπισμένα να βρουν την βοήθεια που χρειάζονται για να μην φτάσουν στο σημείο να κλέψουν.

Τι μπορώ να κάνω για να προστατέψω το σπίτι μου;

Ένας χώρος είναι πολύ σημαντικό να φαίνεται ότι φυλάσσεται. Καλό είναι λοιπόν να τοποθετήσετε μία θωρακισμένη πόρτα με καλή κλειδαριά στην κύρια είσοδο του σπιτιού σας και κάγκελα, κατά προτίμηση πτυσσόμενα, σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ειδικά αν μένετε σε ισόγειο ή χαμηλό όροφο. Επίσης, καλό είναι να τοποθετήσετε κι έναν καλό συναγερμό που όχι μόνο θα κάνει πολλή φασαρία, αλλά θα ειδοποιεί και την Αστυνομία. Τέλος, ένα καλό μέτρο ασφαλείας είναι και οι κάμερες, ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους νόμους για τα προσωπικά δεδομένα.

Ανακαίνιση σπιτιού: Ποια εταιρεία να διαλέξω

anakainisi-spitiou-poia-etaireia-na-dialekso

Τι είναι η ανακαίνιση σπιτιού;

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η διαδικασία βελτίωσης του σπιτιού σας για να γίνει πιο πολύτιμο και βιώσιμο. Ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει την εσωτερική ανακαίνιση ή την εξωτερική ανακαίνιση. Περιλαμβάνει τα πάντα, από την πραγματοποίηση βασικών επισκευών και βελτιώσεων στη δομή, όπως στέγες και υδραυλικά, έως την προσθήκη νέων ανέσεων όπως μια πισίνα.

Πώς θέλετε να μοιάζει το σπίτι σας; Θέλετε να είναι ένα άνετο καταφύγιο για εσάς και την οικογένειά σας όπου κανείς δεν μπορεί να σας ενοχλήσει; Ή θέλετε ένα όμορφο εκθεσιακό χώρο για τους επισκέπτες που δεν θα έχουν ξαναδεί σε καμία δουλειά; Ίσως υπάρχει κάτι ανάμεσα σε αυτά τα άκρα που ακούγεται ελκυστικό! Το σπίτι σας μπορεί να είναι οτιδήποτε σας κάνει ευτυχισμένο, αρκεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Όποιες κι αν είναι αυτές οι ανάγκες, είναι αρκετά σημαντικές για τουλάχιστον λίγη προσοχή από καιρό σε καιρό.

Τι είδους φροντίδα και εργασία περιλαμβάνει μια ανακαίνιση σπιτιού;

Η διαδικασία ανακαίνισης ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της ανακαίνισης. Γενικά, μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε δύο τύπους – ολική και μερική.

Οι μικρές ανακαινίσεις είναι κυρίως καλλυντικές αλλαγές, όπως η αντικατάσταση δαπέδου, το βάψιμο των τοίχων ή η εγκατάσταση νέων συσκευών. Συχνά δεν συνεπάγονται δομικές αλλαγές στο σπίτι. Οι μεγάλες ανακαινίσεις είναι πιο περίπλοκες και περιλαμβάνουν αναδιάρθρωση της δομής του κτιρίου ή προσθήκη επέκτασης στο σπίτι.

Το κόστος για μικρές ανακαινίσεις είναι μικρότερο από 10.000€, ενώ για τις μεγάλες μπορεί να φτάσει έως και 100.000€. Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος του έργου, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ανακαίνιση και επίσης αν απαιτείται η βοήθειά τους από επαγγελματίες εργολάβους ή όχι.

Ο τύπος της ανακαίνισης που πρέπει να κάνετε εξαρτάται από τους στόχους και τον προϋπολογισμό σας, τα οποία μπορεί να ποικίλλουν από μια μικρή ενημέρωση κουζίνας έως μια μεγάλη αναμόρφωση, όπως η προσθήκη επέκτασης ή η μετατροπή της σοφίτας σε άλλη κρεβατοκάμαρα.

Τι είδους έργα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας;

Τα έργα ανακαίνισης σπιτιού DIY είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Όσον αφορά τη συντήρηση του σπιτιού, ο κατάλογος των εργασιών που αφήνονται καλύτερα στους επαγγελματίες είναι μεγάλος.

Δεδομένου ότι ορισμένες από αυτές τις εργασίες δεν είναι ασφαλείς για ερασιτέχνες, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είδους έργα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και ποια πρέπει να αφεθούν στους επαγγελματίες.

Η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία για όσους δεν έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία, αλλά η λύση είναι κοντά. Το πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο έργο ανακαίνισης είναι η εύρεση ενός εργολάβου με την κατάλληλη τεχνογνωσία και τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά.

Επιλέγοντας τον κατάλληλο ανάδοχο για το έργο σας

Ανάδοχος είναι κάποιος που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα ή εταιρείες. Οι εργολάβοι δεν είναι υπάλληλοι και συνήθως προσλαμβάνονται για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο με ένα σύνολο εργασιών. Το εύρος της εργασίας αποφασίζεται στην αρχή του έργου και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Οι εργολάβοι μπορούν να προσληφθούν για όλους τους λόγους:

– Η πρόσληψη εργολάβων είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε το κόστος του προσωπικού.

– Μπορούν να προσληφθούν εργολάβοι όταν η εταιρεία σας χρειάζεται περισσότερους εργαζομένους για σύντομο χρονικό διάστημα σε περιόδους πολυάσχολης κίνησης, όπως πριν από τις διακοπές.

– Εάν φύγει ένας υπάλληλος, μπορεί να χρειαστείτε κάποιον με συγκεκριμένες δεξιότητες για να καλύψει τη θέση του μέχρι να βρείτε αντικαταστάτη.

– Μπορεί να χρειαστείτε κάποιον μόνο σε περιστασιακή βάση, όπως όταν πρέπει να κάνετε δουλειά τα Σαββατοκύριακα ή

Διαλέξτε την κατάλληλη εταιρεία ανακαίνισης για εσάς και τις ανάγκες σας

Τα έργα ανακαίνισης σπιτιού μπορεί να είναι ακριβά. Αλλά χρησιμοποιώντας τη σωστή εταιρεία και αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε την αξία των χρημάτων σας.

Η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας ανακαίνισης σπιτιού για αυτό το έργο είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε με ποιον θα συνεργαστείτε.

Το μέγεθος της εταιρείας, η φήμη τους και το χαρτοφυλάκιό τους είναι μόνο μερικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν προσλάβετε κάποιον για αυτό το έργο.