Απαιτήσεις μεγέθους

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας γκαραζόπορτας είναι το πλάτος της πόρτας. Οι γκαραζόπορτες πρέπει να είναι αρκετά φαρδιές για να χωρέσουν το αυτοκίνητο που σχεδιάζετε να παρκάρετε μέσα. Εάν μιλάμε για περισσότερα οχήματα, επιλέξτε μια πόρτα που έχει πλάτος τουλάχιστον 8 πόδια και περίπου το ίδιο μήκος.

Αντοχή

Υπάρχουν πολλοί τύποι γκαραζοπορτών, οπότε όταν επιλέγετε μία θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη συνολική αντοχή. Μια ανθεκτική πόρτα θα πρέπει να είναι ανθεκτική σε διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπογενών ζημιών, των χτυπημάτων από τα οχήματα, του ανέμου, της βροχής και του χιονόνερου. Όσο περισσότερο είναι σε λειτουργία η γκαραζόπορτα, τόσο λιγότερη συντήρηση θα χρειαστεί. Πώς σχετίζεται όμως η ανθεκτικότητα με την τιμή; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ανάμεσα στα καλύτερα και τα φθηνότερα μοντέλα.

Οι χαλύβδινες πόρτες είναι γενικά η πιο ανθεκτική επιλογή. Είναι κατασκευασμένες από δύο στρώσεις γαλβανισμένου χάλυβα. Τα καλύτερα μοντέλα διαθέτουν επίσης fiberglass που ενισχύονται με λεπτομέρειες και επικαλύψεις. Ενώ οι χαλύβδινες πόρτες υπόκεινται σε διάβρωση, οι ξύλινες πόρτες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε βαθουλώματα. Για οικιακή χρήση, οι πόρτες από γαλβανισμένο χάλυβα διπλής στρώσης είναι οι καλύτερες

Ασφάλεια

Εκτός από την αισθητική, η ασφάλεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας γκαραζόπορτας για στάθμευση. Εκτός από την ασφάλιση των οχημάτων, μια πόρτα ασφαλείας υψηλής απόδοσης μπορεί να προστατεύσει την επιχείρηση και το προσωπικό. Επιπλέον, μια πόρτα ασφαλείας υψηλής απόδοσης μπορεί να σας προσφέρει καλύτερη οπτική πρόσβαση στην ιδιοκτησία σας. Οι πόρτες πλήρους όρασης προσφέρουν μεγαλύτερη οπτική ασφάλεια αλλά δεν παρέχουν ιδιωτικότητα. Όταν αποφασίζετε για μια πόρτα ασφαλείας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον όγκο της κυκλοφορίας που θα διέρχεται από τη δομή.

Όσον αφορά τη συνολική ασφάλεια, μια χαλύβδινη πόρτα είναι καλύτερη για το γκαράζ σας. Εξαλείφει τον κίνδυνο οι διαρρήκτες να προκαλέσουν ζημιά στην πόρτα με μια μπάρα ή έναν λοστό.

Κόστος

Το κόστος μιας νέας γκαραζόπορτας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.  Το κόστος αυξάνεται καθώς προστίθενται περισσότερες επιλογές, όπως παράθυρα, κουφώματα θυρών, διακοσμητικό υλικό και άλλα χαρακτηριστικά.

Επιλογές χρώματος

Σκεφτείτε το χρώμα του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας πριν επιλέξετε ένα χρώμα για τη γκαραζόπορτα. Μερικά χρώματα συνδυάζονται καλά με το εξωτερικό του σπιτιού σας, ενώ άλλα δημιουργούν ένα εφέ μαύρης τρύπας.

Οι επιλογές είναι πολλές μέσα από πολλά είδη γκαραζοπορτών που υπάρχουν  στο εμπόριο. Αναζητείστε  έναν επαγγελματία του χώρου για να δείτε τι είναι ιδανικό  τόσο με την αισθητική του κτιρίου σας όσο και με τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε. Καλό είναι να ζητήσετε να έρθει στον χώρο σας, να μελετήσει τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Θα σας προτείνει διάφορες  λύσεις και έπειτα εφόσον σας καλύπτει η επιλογή και το κόστος μπορείτε να προχωρήσετε στην τοποθέτηση της. Είναι σίγουρο πως θα βρείτε την πιο καλή επιλογή που θα σας ικανοποιήσει. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα σχεδίων, υλικών, χρωμάτων και τιμών, αναλόγως του τύπου της. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια χειροκίνητη ή μια με ηλεκτρονική αυτόματη λειτουργία για περισσότερη ευκολία.

Πριν απευθυνθείτε σε έναν ειδικό του χώρου καλό είναι να κάνετε τη δική σας έρευνα στο διαδίκτυο γιατί έτσι θα είστε πιο καλά προετοιμασμένοι να εκφράσετε τη γνώμη σας, τις απορίες σας και τους προβληματισμούς σας.  Όπως και να έχει όμως οι τύποι γκαραζοπορτών είναι αρκετοί και πρέπει να εμπιστευτείτε τον άνθρωπο που θα σας αναλύσει όλες τις παραμέτρους για μία σωστή επιλογή.