Spread the love

Το vaping έχει γίνει συνήθεια, ένας τρόπος ζωής πλέον, ενώ η κοινότητα των ατμιστών σε παγκόσμια κλίμακα συνεχώς αυξάνεται. Αυτό σημαίνει πως αυτή η στροφή από το κάπνισμα στο άτμισμα δεν έγινε τυχαία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το δικαιολογούν που θα δείτε παρακάτω. Μια έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο έδειξε πως είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διακοπής του κοινού τσιγάρου, ο πιο διαδεδομένος, αλλά και ο πιο επιτυχημένος.

#1 Για χαλάρωση

Μετά από μια κουραστική μέρα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να ατμίσετε. Είναι μια επιλογή που έγινε πλέον χόμπι για εκατομμύρια ατμιστές παγκοσμίως. Το να ανήκετε σε μια ομάδα ανθρώπων που έβγαλαν το κοινό τσιγάρο από τη ζωή τους, είναι μια αίσθηση πως ανήκετε κάπου. Πρόκειται δηλαδή για ένα μέσο κοινωνικοποίησης, αφού μπορείτε να το απολαύσετε σε χώρους όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.

#2 Έλεγχος της νικοτίνης

Είναι πραγματικότητα πως έχετε πια τον έλεγχο της περιεκτικότητας νικοτίνης. Στο εμπόριο κυκλοφορούν υγρά αναπλήρωσης με μικρή δοσολογία έως και μεγάλη. Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε ποια είναι αυτή που σας ικανοποιεί. Παρόλα αυτά, εάν επιθυμείτε μηδενική δοσολογία, υπάρχει και αυτή η επιλογή. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια Χ περιεκτικότητα και σταδιακά να καταλήξετε σε κάποιο υγρό αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη. Αυτή η δυνατότητα σας δίνει την πλήρη ελευθερία στο άτμισμα.

#3 Ποικιλία αρωμάτων στα e liquids

Όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν ατέλειωτα αρώματα στα υγρά αναπλήρωσης. Από το άρωμα του κοινού τσιγάρου, αρώματα φρούτων, σοκολάτας, καφέ ή τσάι, μπισκότων και άλλα πολλά. Μπορείτε να επιλέγετε κάθε φορά και διαφορετικό και πάλι οι επιλογές να μην τελειώνουν ποτέ. Όχι μόνο δεν θα βαρεθείτε το άτμισμα, αλλά θα “κολλήσετε” ακόμα περισσότερο. Όπως προαναφέρθηκε, η απουσία νικοτίνης σε κάποια υγρά αναπλήρωσης δεν περιορίζεται όσον αφορά την ποικιλία τους.

#4 Για οικονομία

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι γεγονός πως το vaping κοστίζει το 1/3 σε σχέση με το παραδοσιακό τσιγάρο. Έτσι, μπορείτε να κάνετε οικονομία και να μένουν χρήματα στην τσέπη σας, κάτι που δε συνέβαινε στην προηγούμενη περίπτωση. Ενώ ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει συνήθως 4 ευρώ σε μηναία βάση θα χρειαστείτε 120 ευρώ. Αντιθέτως, το άτμισμα κοστίζει πολύ λιγότερο με βάση την συχνότητα που γίνεται καθημερινά.

#5 Εναλλακτικό του καπνίσματος

Οι λόγοι υγείας είναι ο πρωταρχικός λόγος που πολλοί στράφηκαν στο άτμισμα. Έρευνες έδειξαν πως είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό, ενώ οι παρενέργειες του, όπως πχ. αλλεργίες,  δεν επηρεάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ατμιστών. Εκείνοι που διέκοψαν το κάπνισμα, σταδιακά επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα, όσον αφορά το κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα.

#6 Άμεση ικανοποίηση

Το vaping μπορεί να το ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε. Ακόμα και αν κάποιος έχει σκεφτεί να ξεκινήσει το κάπνισμα για τους δικούς του λόγους, εδώ το άτμισμα έρχεται να δώσει τη λύση. Η άμεση ικανοποίηση που λαμβάνετε, όποτε το θελήσετε είναι ένας παράγοντας που δεν περνάει απαρατήρητος. Πατώντας ένα κουμπί μπορείτε να διώξετε μακριά τη λαχτάρα για τσιγάρο, εάν ήσασταν πρώην καπνιστής. Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη δόση νικοτίνης με αποτέλεσμα να μην νιώθετε την ανάγκη να ξαναβάλετε το τσιγάρο στο στόμα σας.

#7 Αποφυγή μυρωδιάς νικοτίνης

Ο τελευταίος λόγος είναι φυσικά η αποφυγή μυρωδιάς νικοτίνης. Πόσες φορές ένας καπνιστής μυρίζει η αναπνοή και τα χέρια του; Όταν βγαίνουμε από έναν κλειστό χώρο, όπου προηγουμένως καπνίζανε, όλοι έχουν παρατηρήσει το πόσο μυρίζουν ακόμα και τα ρούχα μας. Από την άλλη, με το άτμισμα το άρωμα που διαχέεται μετά από λίγο εξαφανίζεται. Είναι διακριτικό και το σημαντικότερο δεν ενοχλεί τους γύρω σας.

Το vaping είναι μια τάση που ήρθε να μείνει τόσο για λόγους υγείας όσο και τη δυνατότητα διακοπής του καπνίσματος. Σημειώστε πως δεν επιδρά αρνητικά στο περιβάλλον, αν σκεφτεί κανείς το πόσες γόπες τσιγάρων πετάγονται καθημερινά σε όλο τον πλανήτη. Είναι παράλληλα μια οικονομική πρόταση μιας που υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ηλεκτρονικών τσιγάρων που μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Το μυστικό είναι να βρείτε αυτό που θα σας καλύψει, αλλά και τη σωστή δοσολογία νικοτίνης.