Spread the love

Η βάπτιση αποτελεί ένα από τα πιο χαρούμενα γεγονότα στην οικογενειακή ζωή.  Σαν γονείς, οι περισσότεροι επιθυμούμε να μείνει αξέχαστη η μέρα του μυστηρίου της βάπτισης, τόσο στους κοντινούς συγγενείς όσο και στους υπόλοιπους καλεσμένους. Η διαδικασία οργάνωσης της φαντάζει απλή, αλλά στην ουσία δεν είναι. Πρόκειται για συγκεκριμένα βήματα που απαιτούν καλή οργάνωση και συντονισμό. Έτσι, στο τέλος το αποτέλεσμα να βγει όπως το φανταζόμασταν εξ’ αρχής.

Είτε πρόκειται για βάπτιση κοριτσιού είτε αγοριού, υπάρχουν θέματα που μπορούμε να επιλέξουμε. Θέμα είναι ένα σύνολο αντικειμένων και αντίστοιχης διακόσμησης του χώρου που δημιουργούν μια συγκεκριμένη συσχέτιση μεταξύ τους. Μπορεί να οργανωθεί, πχ. μια βάπτιση αγοριού με θέμα έναν παιδικό ήρωα, ενώ ο στολισμός, οι μπομπονιέρες και τα γλυκά να έχουν την συγκεκριμένη θεματολογία. Ας δούμε όμως, το σημαντικότερο πράγμα που θα μείνει από την βάπτιση… Οι μπομπονιέρες βάπτισης! Ακολουθούν κάποιες πρωτότυπες ιδέες για το 2022:

Μπομπονιέρες για κορίτσια

Πρωτότυπες μπομπονιέρες βάπτισης για κορίτσια μπορείτε να βρείτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ετοιμοπαράδοτων προϊόντων, όπως:

  • Μπομπονιέρα δαντέλας με μεταλλική πεταλούδα πάνω σε πέτρα. Μπορεί να διατίθεται σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Για κουφέτα προσθέστε χρωματιστά με ανάμεικτες γεύσεις. Ένα δώρο διαχρονικό, άκρως κοριτσίστικο.
  • Μπομπονιέρα με τούλι οργάντζας που θα περιέχει μια  ξύλινη μπαλαρίνα πάνω σε κεραμική βάση. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με φράουλα. Ένα δώρο που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά.
  • Μπομπονιέρα πουγκί λινάτσα πουά και ύφασμα σε διάφορους χρωματισμούς. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με καραμέλα. Μετά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους ως αποθηκευτικό μέσο για μικροπράγματα.

Μπομπονιέρες για αγόρια

Σχετικά με τις μπομπονιέρες βάπτισης για αγόρια, αντίστοιχα μπορείτε ακόμα και να τις δημιουργήσετε ανάλογα με το γούστο σας, όπως:

  • Μπομπονιέρα με τούλι αράχνη και ως δώρο κορνίζα δερματίνη, στολισμένη με μικρές λεπτομέρειες. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με σοκολάτα. Ένα χρήσιμο αντικείμενο ως διακοσμητικό σπιτιού.
  • Μπομπονιέρα πουγκί λινάτσας με δώρο μπρελόκ ναυτικό τιμόνι. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με λεμόνι. Το μπρελόκ είναι έξυπνη ιδέα για τα κλειδιά των καλεσμένων σαν αναμνηστικό.
  • Μπομπονιέρα ξύλινη μολυβοθήκη με μολύβια. Για κουφέτα προσθέστε γεμιστά με καρύδα. Τα παιδιά των καλεσμένων σας θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στο σχολείο.

Μπομπονιέρες διαφορετικών θεμάτων

Μπομπονιέρες με συγκεκριμένα εποχιακά ή απλώς ουδέτερα θέματα, για αγόρια και κορίτσια. Πολλοί τις προτιμούνε λόγω της ουδετερότητας τους, καθώς και της χρηστικότητας τους. Εδώ, μπορείτε να κάνετε παραλλαγές ή/ και μίξεις διαφορετικών υλικών. Δεν μένει παρά να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας:

  • Μπομπονιέρα πουγκί λινάτσας με δώρο ένα λευκό κεράκι όπου θα αναπαριστάται σκαλισμένο ένα περιστέρι. Το περιστέρι είναι θρησκευτικό σύμβολο, και όχι μόνο. Συμβολίζει την ειρήνη και την αγνότητα, επίσης. Για κουφέτα προσθέστε αμυγδάλου με γεύση μαστίχας.
  • Μπομπονιέρα κουτάκι με δώρο ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι που μπορείτε να το κρεμάσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορεί να είναι ο Άγιος Βασίλης, ένας άγγελος ή ένα αστέρι. Για κουφέτα προσθέσετε σοκολάτα-αμύγδαλο με γεύση κεράσι.
  • Μπομπονιέρα λευκής δαντέλας με δώρο ένα απλό λευκό μαντήλι, όπου θα είναι κεντημένο πάνω του το όνομα του παιδιού σας και η ημερομηνία της βάπτισης. Μινιμαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα και συμβολικό. Για κουφέτα προσθέστε με γεύση πορτοκάλι.

Η βάπτιση του παιδιού σας μπορεί να ξεχωρίσει με τις παραπάνω ιδέες!. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες. Σας αρέσουν τα έντονα ή τα πιο παλ χρώματα; Ποιο θέμα θέλετε να έχει η βάπτιση; Τι είδους δωράκι προτιμάτε να έχει συνοδευτικά η μπομπονιέρα; Θεωρείτε πιο ωραίες τι κλασικές επιλογές ή κάτι πιο μοντέρνο; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσετε πριν καταλήξετε στην τελική σας απόφαση. Σίγουρα, υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο που θα καλύψει τις ανάγκες σας.